Vorige

Klaas Bogaert
Advocaat

Klaas behartigt samen met Sophie en Laura verschillende procedurele dossiers gaande van lokale belastingen tot vennootschapsbelasting. Zijn manier van aanpak is recht-toe-recht-aan en dit zowel bij het geven van een goed onderbouwd fiscaal advies als bij het voeren van fiscale procedures voor de rechtbanken en de hoven. Klaas bijt zich dan ook samen met het litigation team van Liva fiscale advocaten vast in ieder dossier en verdedigt de belangen van de belastingplichtige op een manier dat hij er echt voor gaat. Kwaliteit en grondigheid staan hierbij centraal. Samen met Sophie en Laura fungeert Klaas ook als aanspreekpunt voor accountants en belastingadviseurs.

Contact
'The art of conversation is the art of hearing as well as of being heard'

Ervaring

Klaas studeerde in 2021 met onderscheiding af aan de Universiteit van Gent. De focus van zijn mastervakken lag op het fiscaal recht. Daarnaast volgde Klaas ook een reeks vakken met betrekking tot het vennootschapsrecht en het economisch recht. Beide rechtsvakken vormen immers een ideale aanvulling op zijn expertise als fiscaal advocaat. Zijn bijzondere interesse in de fiscaliteit veruiterlijkte zich dan ook in het onderwerp van zijn thesis ‘het taxatieregime van de stopzettingsmeerwaarden bij de overgang van een eenmanszaak naar een vennootschap’.

Na ervaring te hebben opgedaan als jurist bij een middelgroot accountantskantoor, koos Klaas voor de advocatuur en vervoegde hij het nichekantoor Liva fiscale advocaten. Tijdens zijn baliestage engageerde Klaas zich voor het tweejarige postgraduaat 'fiscale wetenschappen' aan de Vives Brugge Business School, waar hij in juni 2023 met grote onderscheiding afstudeerde. Om het cliënteel nog beter te kunnen ondersteunen, alsook door zijn gezonde dosis leergierigheid, besloot Klaas om vanaf oktober 2023 het postgraduaat 'vermogens- en successieplanning' aan te vatten.

Het doorgronden en uitpluizen van een fiscale problematiek aan de hand van de fiscale regelgeving en rechtspraak behoort tot één van zijn favoriete taken. Klaas denkt graag 'out of the box' en tracht verworven inzichten steeds op een creatieve, juridisch correcte manier aan te wenden bij het verdedigen van zijn cliënten.

 

Toegankelijkheid

Elke vertrouwensrelatie is gebaseerd op een goede communicatie. Klaas wil dan ook in eerste instantie luisteren naar zijn cliënten, in dialoog gaan en hen een zo persoonlijk mogelijk ‘plan van aanpak’ voorstellen. Zijn gedrevenheid en vastberadenheid dragen dan ook bij tot zijn winnersmentaliteit. Professionaliteit en vertrouwen staan centraal bij Klaas.

Daarnaast hecht Klaas veel belang aan het wederzijds respect in het professionele leven. De basis van de oplossing van een probleem begint met respect ten opzichte van elkaar. No matter what.

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies voor website-optimalisatie en statistieken. Voor meer info lees onzeprivacyverklaring