Vorige

Laura Van Lembergen
Advocaat

Laura staat Belgische en buitenlandse particulieren en ondernemingen bij met betrekking tot alle aspecten van de fiscaliteit en dit zowel op het vlak van adviesverlening als procedure. Zo verleent zij bijstand bij fiscale controles, het beantwoorden van vragen aan de fiscus, het indienen van bezwaarschriften evenals het voeren van fiscale procedures voor de hoven en rechtbanken.

Contact
“Geen succes zonder motivatie"

Ervaring & specialisatie

Laura heeft een bijzondere belangstelling voor directe belastingen (inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting), indirecte belastingen (BTW en registratierechten) en lokale en regionale belastingen (gemeente- en provinciebelastingen, zoals belasting op tweede verblijven, leegstandsheffing, taks op oppervlaktewateren etc). Laura legt zich tevens meer en meer toe op ‘onroerend goed fiscaliteit’ (onroerende verhuur, BTW, erfpacht, vruchtgebruik en opstal, etc.). Zij begeleidt haar cliënten bij geschillen en onderhandelingen met de fiscale administratie. Laura staat belastingplichtigen ook met raad en daad bij inzake fiscale invorderingsproblematieken.

In 2017 behaalde Laura haar master rechten aan de Universiteit Gent. Na haar studie specialiseerde zij zich nog bijkomend in het fiscaal recht aan de Fiscale Hogeschool Brussel, waar zij de opleiding ‘postgraduaat in de fiscale wetenschappen en fiscale praktijk’ volgde. Naast de theoretische aspecten, vormde deze aanvullende opleiding eveneens een zeer praktijkgerichte leerschool.

Toegankelijkheid

Als advocaat behoudt Laura een persoonlijk contact met alle betrokken partijen en is zij een bereikbare en proactieve vertrouwenspersoon die graag ‘the extra mile’ gaat voor haar cliënten. Haar aanpak is direct, transparant en helder. Zij werkt nauw samen met particulieren, financieel directeurs, notarissen, andere cijferberoepers etc. en tracht steeds met de nodige pragmatiek tot de beste oplossingen te komen.

Laura behartigt met al haar energie de belangen van haar cliënten. Haar competitieve ingesteldheid heeft Laura tijdens haar jeugdjaren ontwikkeld toen zij op hoog niveau heeft gebasket.

Fides facit fidem

Een goede vertrouwensrelatie met haar cliënten wordt door Laura hoog in het vaandel gedragen. Een cliënt dient te kunnen vertrouwen op zijn raadsman. Haar sociale vaardigheid creëert een vertrouwensband waarbij een klimaat van wederzijds respect voorop wordt gesteld.

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies voor website-optimalisatie en statistieken. Voor meer info lees onzeprivacyverklaring